Rain-in-a-box
Det er ikke så ofte jeg viser en «breakdown» på hvordan jeg lager mine bilder. I dette tilfellet har jeg lyst til å hvordan jeg måtte tenke litt utenfor boksen for å få til dette.

Dette er starten på et nytt prosjekt, og det kommer til å skje en del i dette rommet. Ideen var å lage et rom, eller få tatt bilde av et rom jeg kunne bruke til formålet. Å ta bilde av et tomt rom kan ofte være vanskelig å få til, og jeg bestemte meg derfor for å lage rommet selv, altså i Photoshop. Når et slikt rom skal lages, så er det selvølgelig viktig at skygger og graderinger blir riktige. Jeg tenkte at en pappeske kunne gjøre nytte. En morgentur til Biltema i Sandefjord, og en pappeske var i hus.

Eske_1

Så måtte de tapes og ordnes for å få esken til å holde seg i den posisjonen jeg ønsket:

Eske_2

Når alt dette var på plass, så var det tid for avfotografering. For at det ikke skulle komme lys inn i esken fra baksiden, så måtte jeg dekke det hele til med et sort pledd:

Eske_3

Så var det klar for å hente bildet inn i Photoshop for å starte arbeidet med å få esken til å se ut som et rom. Nedenfor kommer en serie med bilder på hvordan jeg jobbet meg frem til noe som kunne brukes:

Eske_4

Oppretting og tilpassing:

Eske_5

Kloning og fiksing for å tette hull osv. Alle flater må være uten for mange ujevnheter:

Eske_6

Kloning ferdig, og alle flater er uten ujevnheter. Jeg har også flyttet bakveggen litt lenger bakover for å illustrere litt mer dybde:

Eske_7

Neste steg var å få bort den typiske bølgepapp strukturen. Dette gjorde jeg ved å bruke et invertert HighPass filter. Normal bruker man jo dette til å skarpe opp med, men om man inverterer funksjonen så gir dette en fantastisk flott «blur». Denne ble så brushet på der jeg ville ha den:

Eske_8

Så var det på med strukturen:

Eske_9

Og til slutt et vinu og en lampe:

Eske_10

Da var rommet mitt ferdig, og jeg har en ferdig bakgrunn som skal brukes på prosjektet jeg skal jobbe på de neste ukene. Tidsforbruk i Photoshop for å lage selve romme var ca. 4 timer.